Lär dig hur du skapar en blogg utan pengar eller tid GRATIS under 2019 (2023)

Så du undrar hur du ska starta en blogg, men du har inte en massa pengar att spendera på domännamn och värd. Det är enkelt att starta en gratis blogg.

Skulle du tro mig om jag sa att det inte var ett hinder?

En av de bästa sakerna med att blogga är att det är helt gratis att starta och medan duburkspendera massor av pengar på allt från ett anpassat domännamn till ett speciellt webbplatstema, du behöver absolut inte(I den här artikeln kommer jag också att visa dig hur du får båda för under $5 i månaden så fortsätt läsa).

Men för nu är det här vad du behöver veta för att starta en blogg utan pengar.

Följ dessa sju enkla steg för en gratis blogg

Här är de sju stegen jag ska gå igenom för att skapa en blogg gratis:

 1. Bege dig tillWordPress.comatt starta en blogg gratis
 2. Välj ett tema
 3. Välj en domän
 4. Välj en gratis plan
 5. Skapa ditt konto
 6. Anpassa din blogg
 7. Skapa ditt första blogginlägg

För syftet med denna handledning kommer jag att visa dig hur du skapar en blogg på WordPress.com, den kostnadsfria versionen av WordPress-plattformen.

Även om den här plattformen är ett fantastiskt alternativ för nybörjarbloggare, har den sina begränsningar och nackdelar, som jag kommer att gå igenom senare i den här bloggen.

Hemlighet:Egen värd WordPressär det bästa och föredragna alternativet för de flesta. I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du har en egen WordPress-blogg för under 5 USD i månaden.

Men för nu, här är vad du behöver veta om att skapa en gratis blogg på WordPress.com:

1. Gå till WordPress.com för att starta en blogg gratis

WordPress är det bästa stället attstarta en gratis bloggeftersom, med få undantag, är den kostnadsfria WordPress.com-plattformen lika kraftfull och användarvänlig som den betalda versionen.

Som sagt, det första steget för att skapa en gratis blogg är att gå tillWordPress.comhemsida och välj alternativet "Börja med gratis" längst ned på sidan.

Lär dig hur du skapar en blogg utan pengar eller tid GRATIS under 2019 (1)

Att starta en blogg på detta sätt är en enkel, nybörjarvänlig process som inte tar mer än några minuter av din tid.

2. Välj ett tema

Det andra steget för att skapa din gratis blogg kommer att vara att välja ett tema.

En av många anledningar till att folk älskar WordPress är att plattformen har dussintals vackra,gratis teman för din blogg.

Även om det finns många tillgängliga temaalternativ, är det bäst att välja ett rent, enkelt tema som låter ditt blogginnehåll lysa och ger en enkel användarupplevelse för digochdina läsare.

Kom ihåg att även om du väljer ett tema och bestämmer dig för att du inte gillar det på vägen, är det lätt att ändra ditt tema senare.

3. Välj En domän

 • Nästa steg i att skapa din gratisblogg är att välja ett domännamn.
 • Dindomän namnär där folk hittar dig, så det är viktigt att se till att du väljer en bra.
 • Överväg att använda ditt personliga namn för enkelhetens skull eller gå med något enkelt och lätt att komma ihåg.

Eftersom du ställer in engratis WordPress-bloggpå WordPress.com-plattformen kommer din webbadress att se ut så här när den är klar:http://dittbloggnamn.wordpress.com

Och i de flesta fall kommer din webbplats inte att hittas via en sökmotor som Google eller Bing.

För att hitta din blogg måste någon ange din URL direkt i adressfältet, i det här fallet-http://dittbloggnamn.wordpress.com

Detta är en av anledningarna till att det är det bättre alternativet att gå med en WordPress-blogg (WordPress.org) som är självvärd.

Om du vill ta bort "wordpress.com"-delen av webbadressen så att den läserhttp://dittbloggnamn.com, istället kan du köpa ett domännamn och värdför under $5/månadoch har en egen WordPress-blogg, men just nu fokuserar vi på att skapa en blogg gratis.

4. Välj En gratis plan

 • Därefter kommer du att bli ombedd att välja en gratis WordPress.com-plan.
 • Det finns tre alternativ, gratisplanen, premiumplanen och affärsplanen.
 • Välj den kostnadsfria planen för nu. Det kommer att ge dig en gratisblogg av hög kvalitet som låter dig publicera innehåll, bygga upp din efterföljare och stärka ditt varumärke.

Om du väljer att göra det kan du alltid uppgradera till en mer avancerad plan längre fram, men den kostnadsfria planen kommer att passa dig bra för nu.

5. Skapa ditt konto

 • På nästa skärm kommer du att bli ombedd att ange din e-postadress och välja ett användarnamn och ett lösenord. Vissa bloggare väljer att skapa en ny e-postadress för sina bloggar men du kan använda din befintliga personliga adress om du föredrar det.
 • När du har matat in all denna information kommer du att omdirigeras till din nya WordPress-hemsida.

6. Anpassa din blogg

 • Från din nya startskärm kan du välja WordPress-ikonen i det övre vänstra hörnet.
 • Detta gör att du kan se din bloggstatistik, ändra dina teman, konfigurera dina delningsinställningar, lägga till plugins och lägga till, köpa eller ändra domännamn.

7. Lägg upp ditt första blogginlägg!

 • När du har anpassat din blogg så att den blir precis som du vill ha den kan du börja lägga till ditt första blogginlägg. Från sidofältet på din startsida, leta upp avsnittet "publicera" och välj "lägg till ett nytt inlägg."

Därifrån dirigeras du till en skärm där du kan skriva in och redigera text och publicera ditt allra första blogginlägg på din nya webbplats!

WordPress.com vs WordPress.org: Vad är skillnaden?

Nu när du vethur man startar en gratis bloggoch hur du bloggar effektivt är det viktigt att du också känner till de potentiella nedgångarna med alternativet "Gratis bloggning".

Medan jag nämnde detta i introt till den här bloggen, är det dags att gräva lite djupare här.

Även om en gratisblogg är en fantastisk plats för en nybörjarbloggare att börja, är det troligt att du så småningom, när din blogg och ditt företag expanderar, kommer att upptäcka att gratisversionen av WordPress (WordPress.com) inte längre uppfyller alla dina behov.

WordPress.com

WordPress.com är plattformen med öppen källkod där majoriteten av nya bloggare startar.

Det är gratis, snabbt, pålitligt och erbjuder vackra mallar.

Den kostnadsfria versionen av WordPress tillåter användare att betala för vissa funktioner som gör att de kan utöka användbarheten och funktionaliteten på sin webbplats samtidigt som plattformens övergripande fria struktur bibehålls.

WordPress.org

WordPress.org är dit bloggare går när de vill göra allvar med att driva ett företag.

Med WordPress.org äger användarna faktiskt en kopia av WordPress Content Management System (CMS).

Även om detta exemplar är gratis, måste användare på WordPress.org hitta sitt eget webbhotell för att tillhandahålla en hemmabas för sin WordPress-webbplats.

Detta kräver också att användarna säkrar sitt eget domännamn. Detta kan enkelt göras genom ett välrenommerat tredjeparts webbhotell.

Bonus:Skaffa en gratis domän och WordPress-värd för under $5/månad Jag rekommenderar att du kollar in min artikel ombästa WordPress-värdföretag för nybörjare.

I gengäld för dessa extra steg belönar WordPress.org dig med full kontroll över hela din webbplats och all programvara som är associerad med den. Den enda potentiella begränsningen är gränserna för själva värdpaketet.

Skillnaden mellan WordPress.com och WordPress.org

Även om båda WordPresss plattformar är av hög kvalitet och byggda för bloggare och webbplatsägare, kan det vara svårt att bestämma vilken plattform som är rätt för dig.

Den verkliga kostnaden för WordPress.com

Även om WordPress.com är en gratis plattform, finns det kostnader förknippade med att underhålla och uppgradera den för att passa en bloggares föränderliga behov. Ta en titt på de vanligaste kostnaderna här:

 • Kostnad för att registrera ett domännamn (för att släppa funktionen ". wordpress.com") – $5
 • Domänmappning – $10-$15
 • Säkra domänintegritet – $8/per domän
 • Att köpa en anpassad temadesign – $30-$50
 • VideoPress (mjukvaran som låter användare ladda upp videor för värd) – $60
 • Utbyggnad av utrymme för mer lagrings-/datakapacitet – $20-$300
 • Annonsblockering – $30
 • Omdirigering av webbplatsen – $13
 • Premiumteman – $120
 • Guidad överföring till WordPress.org – $129

Användare som vill hålla sig till WordPress.com kan vanligtvis välja från en av plattformens tre planer.

Till exempel kommer personer som väljer en affärsplan att få 13 GB lagringsutrymme, inbyggd annonsblockering, VideoPress och anpassad design, allt för 99 USD/år.

Detta är ett utmärkt alternativ för personer som vill ha förbättrade WordPress.com-funktioner utan att ladda ner WordPress.org.

Kostnaden för WordPress.org

Om du hellre vill utnyttja alla funktioner som WordPress har att erbjuda, är det bäst att du bara laddar ner en kopia av programvaran med öppen källkod.

Hittills har det gjorts mer än 46 miljoner nedladdningar av WordPress.org runt om i världen.

För att göra detta behöver du helt enkelt gå till WordPress.org-webbplatsen och klicka på "Ladda ner WordPress."

För de mer avancerade användarna kan det vara ett bra alternativ att installera WordPress manuellt men inte ett jag vanligtvis skulle rekommendera.

Istället är det mycket mer förnuftigt att sätta upp WordPress som är självvärd genom ett webbhotell.

Att ställa in WordPress är extremt enkelt när du går igenom ett webbhotell(webbhotell är en nödvändig tjänst för en WordPress-blogg som är självvärd)plus att du kommer att kunna registrera din domän samtidigt och inte behöva gå igenom besväret med att överföra ditt innehåll från WordPress.com senare på vägen.

Enkel steg-för-steg-instruktion för att skapa en WordPress-blogg(Rekommendera)

Kostnadsmässigt kommer den huvudsakliga kostnaden förknippad med ett WordPress.org-konto i form av hosting. Beroende på vilken plan du väljer kan du förvänta dig att betala så låga priser som 5 USD varje månad.

Tänk på att det är möjligt att ändra dina värdalternativ när din webbplats växer för att säkerställa fortsatt prestanda och funktionalitet.

Domen: WordPress.com eller WordPress.org?

Vid det här laget undrar du förmodligen vilket WordPress-alternativ som är bättre för dig.

Se på det så här: genom att börja på WordPress.org, sparar du dig besväret med att påbörja en innehållsöverföring på vägen och ger dig själv fördelen av att få alla avancerade funktioner och högkvalitativt stöd som .org-alternativet erbjuder från början.

Detta kan spara tid och pengar samtidigt som det ger dig en mer avancerad blogg från början.

Medan WordPress.com erbjuder gratis webbhotell, har plattformen också några betydande begränsningar.

Från att begränsa din användning av medlemskap och e-handelsfunktioner till att begränsa antalet teman och plugins du har tillgång till, WordPress.com är mycket tydligt en plattform designad för nybörjare.

Några av de viktigaste begränsningarna för WordPress.com inkluderar följande:

 • Väldigt få teman och inget alternativ att ladda upp ditt eget anpassade tema
 • Inga tillgängliga anpassade plugins
 • Liten mängd lagringsutrymme
 • Brist på kontroll över innehållet
 • Dolda kostnader på vägen

WordPress.org, å andra sidan, är en kraftfull plattform för egen värd som ger dig lyxen av full kontroll över din blogg.

Av denna anledning och många andra, är WordPress.org-versionen som är självvärd, den plattform som valts för mer än 74,6 miljoner webbplatser över hela världen.

Dessutom körs uppåt 52 % av alla nya domännamn i USA på WordPress.

Även om WordPress.org med egen värd har mer ansvar än sin .com-kusin, är det utan tvekan det kraftfullare och mer expansiva av de två alternativen, och om du menar allvar med att blogga bör det vara den du väljer att använda.

Slutsats

Nu när du har lärt dig att det är möjligt att starta en blogg med $0, men det finns bättre alternativ är du på god väg att bli framgångsrik.

Se till att kolla in min handledning för att ställa in enWordPress.org-bloggen som är värd.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated: 03/01/2024

Views: 5625

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.